Veiligheid

Veiligheidsmanagement systemen: hét rendement van minder risico.

Een veiligheidsmanagementsysteem helpt om uw medewerkers in een zo veilig mogelijke omgeving te laten werken. Dat is natuurlijk zo belangrijk dat u niets aan het toeval overlaat. Daarnaast stellen opdrachtgevers, úw klanten, terecht hoge eisen aan de veiligheidsmaatregelen van een bedrijf. Steeds vaker is bijvoorbeeld een VCA- certificaat een verplichting; dé norm voor veilig en gezond werken.

Het belang van een goed veiligheidsmanagement systeem mag dan ook niet onderschat worden. Behoud van personeel en klanten zorgt voor een succesvolle toekomst voor uw organisatie!

Veiligheid en risicobeheersing

Het opzetten van zo’n veiligheidsmanagement systeem vereist nogal wat werk en research waar u wel wat professionele hulp bij kunt gebruiken. vdPas Consultancy adviseert en ondersteunt organisaties op de volgende gebieden van veiligheid en risicobeheersing met als doel gevaren aan de bron te bestrijden:

  • Wet- en regelgeving op het gebied van arbeidsomstandigheden (ARBO), milieu en bedrijfsveiligheid.
  • Ontwikkelen en implementatie van managementsystemen op het gebied van veiligheid en milieu (ISO – BRZO – OHSAS – VCA). 
  • Opstellen van de risico inventarisatie en evaluatie (RI&E) en aanvullende risico analyses (ARBO-wetgeving)
  • Uitvoeren van werkplekinspecties, audits en metingen op het gebied van veiligheid, milieu en kwaliteit.
  • Gevaarlijke stoffen, biologische agentia en explosieveiligheid (PGS – BRZO – ATEX).
  • Ontwikkelen van veiligheidsplannen en procedures: BHV – Bedrijfshulpverlening, Crisisbeheersing en Noodorganisatie.
  • CE markering
  • V&G sanering en/of sloopplannen
  • Trainen van werknemers en werkgevers op het gebied van veiligheidsbewustzijn

Kies voor vdPas Consultancy: een ervaren adviesbureau gespecialiseerd in adviseren, rekruteren en aanbieden van oplossingen voor managementvraagstukken binnen de vakgebieden Kwaliteit, Veiligheid, Milieu en Afval & Energie. Wij nemen uw zorg uit handen, zijn proactief in het aandragen van oplossingen én voorzien u van duidelijk en helder advies.

Meer informatie? Bel ons!

Wij staan voor u klaar. U kunt natuurlijk ook altijd langskomen voor een kop koffie en een kennismaking als u dat prettig vindt.