Milieu advies

Een organisatie die op langere termijn maatschappelijk relevant wil blijven moet zich duurzaam ontwikkelen!

Bij duurzaam ondernemen gaat het om de balans tussen: People, Planet en Profit. Dit betekent dat u in uw bedrijfsvoering rekening houdt met de effecten op uw medewerkers, het milieu en de maatschappij. Het is een onderdeel van milieumanagement en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

Milieumanagement systeem

Met een milieumanagementsysteem krijgt u inzicht in de milieuprestatie van de organisatie. Het opstellen van een milieuaspectenregister waarin de milieueffecten van al uw activiteiten, producten en diensten zijn opgenomen is de basis voor een milieumanagementsysteem dat gecertificeerd kan worden volgens ISO 14001. De maatregelen in het daarop volgende actieplan leveren innovaties, verbetering van efficiency en kostenbesparingen op. ISO 14001 helpt u om uw invloed op het milieu te verminderen en om uw business op een duurzame en gecontroleerde wijze verder uit te bouwen. Met dit milieucertificaat kunt u eenvoudig aan uw klanten laten zien dat uw bedrijf het milieumanagement op orde heeft!

Stel milieumanagement centraal in uw activiteiten en boek duurzame successen.  vdPas Consultancy is uw partner op dit gebied. Wij hebben jarenlange ervaring in de advisering, ondersteuning en begeleiding van bedrijven op het gebied van milieumanagement:

  • ISO 14001 milieumanagementsysteem
  • Omgevingsvergunningen en Activiteitenbesluiten
  • Milieuvergunningen doorlichten
  • CO2 Footprint en CO2 Prestatieladder
  • MVO: Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
  • VGO-keur (Resultaat Vastgoed Onderhoud)
  • Bouwbesluiten en bouwvergunningen

Ook als u al gecertificeerd bent of in het bezit bent van de benodigde vergunningen, kunnen wij uw organisatie blijven monitoren zodat u altijd zeker weet dat uw milieubedrijfsvoering nog functioneert. Tijdens onze periodieke bezoeken voorzien we u van praktische adviezen voortvloeiende uit onze heldere en compacte rapportages. Wij zorgen ervoor dat u uw certificaat en/of vergunning blijft behouden!

Vergunningstrajecten

Een essentieel onderdeel van milieubeleid zijn uiteraard de benodigde vergunningen. Het opmaken en verzorgen van uw omgevingsvergunning aanvragen met de daarbij behorende rapportages is één van onze specialiteiten. vdPas Consultancy begeleidt u bij het gehele vergunningstraject: van het opstellen van de aanvraag en het overleg met de betrokken overheidsorganen tot aan het verkrijgen van de definitieve vergunningen. Wij werken daarbij samen met vooraanstaande specialistische bureaus.

Meer informatie? Bel ons!

Wij staan voor u klaar. U kunt natuurlijk ook altijd langskomen voor een kop koffie en een kennismaking als u dat prettig vindt.